Over ons

Ruby van Stipriaan LuïsciusDSC_0048 ruby

Hoofdredacteur en uitgever MAGGS

Vanuit mijn opleiding grafisch vormgeven en concept heb ik mijn passie kunnen uitleven bij veel bekende tijdschriften. Had daar een briljante tijd en leerde ontzettend veel. Daarna ging ik door als freelance vormgever voor o.a. een reclamebureau waarmee ik een andere tak binnen het vak onder de knie kreeg. Na deze ervaring was ik toe aan iets beginnen voor mijzelf. Dat dit ‘iets’ een magazine zou gaan worden, heb ik eigenlijk altijd geweten. Met MAGGS kwam die droom uit. En ik heb er nog heel veel plannen mee!

Dorien van Heijningendorien site

Media adviseur Schagen, Warmenhuizen, Schoorl e.o.

Twee jaar geleden besloot ik uit mijn comfortzone te stappen door na lange tijd voor dezelfde werkgever te hebben gewerkt, bij MAGGS te gaan solliciteren. Vanaf dat moment ging er een nieuwe wereld voor mij open: ik ontmoet steeds nieuwe mensen en geniet ervan dat iedereen blij is met het eindresultaat dat in de bus rolt. Net als ik overigens. Ook de betrokkenheid van alle collega’s bij de klanten en bij het maken van MAGGS, is mooi om te zien. Het is een blad dat wordt gemaakt met ‘gevoel’ en dat straalt het dan ook uit.

Babette FeliusDSCBabette site

Secretaresse

Het liefst blijf ik op de achtergrond en werk ik vandaaruit samen met mijn collega’s mee om MAGGS op tijd bij de lezers te krijgen. Dit is iedere keer weer een feest, net zoals het ook iedere keer weer heerlijk is om de geweldige reacties van zowel de adverteerders als de lezers te horen. Dat ik bij MAGGS terecht ben gekomen was puur toeval en voor mij een geluk! Ik voel me er als het spin in het web en helemaal thuis. Mocht je naar het kantoor van MAGGS bellen, dan is de kans groot dat je mij aan de lijn krijgt. Tot gauw!

Vincent WeggemansVincent_site

Schrijver

Ik drink het liefst een glas chocolademelk als ik mijn verhalen schrijf. Die kunnen gaan over journalistiek, media, bedrijven, reizen, golfen – eigenlijk over alles. Een verhaal is uiteindelijk niets anders dan een verslag van ontmoetingen of ervaringen, precies de twee dingen die het leven zo mooi maken. Dat is waarom ik zo veel van schrijvenhoud. Met dat glas chocolademelk erbij. Eentje is voldoende, hoor, het is natuurlijk meer ritueel dan noodzaak…

Jan van Stipriaan LuïsciusJan

Freelance redacteur/verslaggever

Medio 2014 met pensioen. En dan? Vissen? Hou ik niet van. Spelen met de kleinkinderen? Heb ik (nog) niet. Groene vingers? Jawel, maar geen tuin. Hobby’s? Mmmm, nauwelijks. Koken, mwah, komt in de richting. Voor me laten koken? O héérlijk. En dat doe ik sinds kort voor Maggs. Megaleuke klus en -rubriek, dat Lezersmenu. (En ‘t heeft de contacten met Ruby en Augusta weer wat opgepord). Eten en er over schrijven doe ik al een tijdje. En verder (regionaal) verslaggever en interviewer voor dag- en weekbladen, met gespecialiseerde kennis van  omroep. En, natuurlijk, van culinaire onderwerpen. Vaak maak ik ook zelf de foto’s. Ik heb kortom – als trekker van Drees  – het leukste vak.

Karen Hoogland

Fotograaf

Saskia DekkerPortret Saskia licht

Media adviseur Castricum, Egmond, Heiloo e.o.

Hoe bijzonder is het om voor zo’n gaaf magazine te werken? Na jaren in de sales te hebben gewerkt, in de medische en de cosmetische branche, trok de media mij erg aan. Een dynamische branche met een grote diversiteit van ondernemers, want tja, iedereen mag in MAGGS!
Toen ik las dat MAGGS een nieuwe freelancer zocht voor het gebied waar ik middenin woon, was het belletje naar Ruby snel gemaakt.
Vanaf dat moment was het goed en was er direct een klik met de enthousiaste meiden van MAGGS!
Tevreden klanten, dat is waar ik het voor doe. Samen het traject doorlopen om uiteindelijk een prachtig eindresultaat neer te zetten, hoe cool is dat! De klant laten stralen op het podium dat MAGGS heet en dat ik daaraan mag meewerken, daar word ik blij van!

Augusta Verburg eindredacteur Maggs MagazineAugusta Verburg

Eindredacteur en journalist

Voor mij is een verhaal niet altijd een verslag van iets wat je hebt meegemaakt. Mijn kinder- en jeugdboeken heb ik met mijn ogen half dicht geschreven; ik zag zo het verhaal zich als een film ontwikkelen en dat schreef ik op. Schrijven lijkt in die zin op lezen; je kunt als schrijver net zo verrast zijn over het verloop als de lezer. Met diezelfde instelling en datzelfde vertrouwen schrijf ik voor MAGGS: uiteraard heb ik met de input te maken van de mensen die ik interview, maar het artikel dat daarna ontstaat, rolt er meestal als vanzelf uit. En dat voelt buitengewoon plezierig!

Anita van Ingen-SchenauAnita site

Corrector

Ik ben er trots op lid van het MAGGS-team te zijn. Vanaf de allereerste editie ben ik verantwoordelijk voor correctie van de teksten met als doel een goed leesbaar verhaal zonder spel- of stijlfouten. Ik doe dit met veel plezier. Naast tekstschrijver ben ik ook werkzaam voor de overheid. Ik woon met mijn gezin in een gezellige wijk in Alkmaar. Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn kinderen. Ik mis geen enkele wedstrijd van AZ, hou van theater, muziek, hardlopen en ga graag uit eten.

Ernest Selleger Fotograaf Maggs MagazineErnest Selleger

Fotograaf

Op mijn negende verjaardag kreeg ik mijn eerste camera, een Agfa ritsrats. Ik wilde mensen voor mijn lens. Daarbij ging, en gaat het me nog steeds, om emotie, sfeer, dynamiek, een krachtige lichtinval en verrassende camerastandpunten. Paul Huf, die ik later leerde kennen, was mijn grote inspirator. Met projecten als Pure Delight en Gold Diggers ben ik het afgelopen jaar een nieuwe weg, die van art photografy, ingeslagen. Die smaakt naar meer, ook al vanwege het reizen. Ik ben nu vijftig, maar het voelt alsof ik nog maar net begonnen ben.

Lucien Kroon

Fotograaf